Pandemia COVID-19 ţine un miliard de oameni în izolare la domiciliu

Pandemia COVID-19 ţine un miliard de oameni în izolare la domiciliu

Cel puţin 900 de milioane de persoane din întreaga lume sunt izolate la domiciliu în peste 30 de ţări, fie ca parte a măsurilor obligatorii impuse de autorităţi, fie în urma recomandărilor acestora, scrie Le Figaro.

Numărul este greu de crezut şi este fără precedent: de la Roma la New York, trecând prin Paris, 900 de milioane de oameni din toată lumea sunt izolaţi în case, în mai mult de 35 de ţări, indiferent dacă sunt în contextul unor măsuri obligatorii, recomandări sau stări de urgenţă, conform unei numărători realizate sâmbătă de AFP.

Majoritatea - în jur de 600 de milioane de oameni din 22 de ţări - sunt obligaţi să se supusă ordinelor de izolare, precum în Franţa sau Italia. Restul sunt impuse prin starea de urgenţă (ca în Bolivia), carantină (ca în principalele oraşe din Azerbaidjan şi Kazahstan) sau apeluri de a nu părăsi casele (ca în Iran).

Cea mai afectată ţară din Europa, cu peste 4000 de morţi până în prezent, este Italia. Aceasta şi este prima ţară care a impus populaţiei să se izoleze la domiciliu începând cu 10 martie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza