Parlamentul European va adopta o rezoluție despre muncitorii români sezonieri

Parlamentul European va adopta o rezoluție despre muncitorii români sezonieri

Parlamentul European va dezbate și va vota în sesiunea din 17-19 iunie o rezoluție privind situația muncitorilor sezonieri, la inițiativa liderului grupului europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Decizia a fost adoptată în Conferința Președinților din Parlamentul European, care a aprobat ca problemele muncitorilor sezonieri din agricultură, dar și servicii sociale sau turism, să fie dezbătute de către deputații europeni, anunță Digi24.

“Rezoluția Parlamentului va trebui să conțină problemele de mobilitate ale muncitorilor, o mai bună coordonare între statele membre, drepturi sociale egale, o implementare mai riguroasă a legislației în vigoare, coordonarea cu partenerii sociali din țările gazdă și necesitatea unor campanii de informare asupra drepturilor pe care acești oameni le au. E nevoie de norme europene clare și de măsuri de protecție și prevenție, dar și de ajutor pentru perioada crizei COVID-19.

Este nevoie de norme clare la nivel european privind contractele muncitorilor sezonieri, drepturile lor sociale și condițiile în care își desfășoară munca atât în domeniul agriculturii, cât și al construcțiilor, al turismului și al serviciilor sociale’, a declarat Dacian Cioloș.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza