Debarcat din avion, după ce a aflat prin SMS că suferă de COVID-19

Debarcat din avion, după ce a aflat prin SMS că suferă de COVID-19
| Foto: emerging-europe.com

Un pasager a aflat că este infectat cu noul coronavirus în timp ce se afla la bordul unui avion. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul Stansted din Londra. Ryanair spune că ceilalţi pasageri nu au fost puşi în pericol deoarece toată lumea, inclusiv cel infectat, purta mască.

Doi pasageri au fost daţi jos dintr-un avion Ryanair după ce unul dintre ei a primit un mesaj în care era anunţat că este infectat cu COVID-19, scrie Evening Standard. Bărbatul urma să călătorească de la Londra la Pisa, dar imediat după îmbarcare a primit un SMS în care i se spunea că este pozitiv pentru noul coronavirus.

Pasagerul a anunţat chiar el personalul avionului despre rezultatul pozitiv, iar aceştia au alertat aeroportul. Personalul aeroportului, îmbrăcat în echipament de protecţie, i-au preluat pe bărbat şi pe persoana cu care călătorea, şi i-a dat jos din avion.

„Întrucât acest pasager şi însoţitorul său au respectat regulile de sănătate ale Ryanair, purtau amândoi măşti [...], există puţine sau deloc riscuri de transmitere a COVID-19 către alţi pasageri şi membri ai echipajului pentru că toţi purtau o mască ”, a transmis Ryanair într-un comunicat, preluat de Mediafax.

Avionul a decolat în cele din urmă spre Pisa cu o întârziere de o oră după ce locurile din avion pe care au stat cei doi pasageri au fost dezinfectate.

Comenteaza