Peste 2.500 de morţi din cauza coronavirusului în 24 de ore în SUA

Peste 2.500 de morţi din cauza coronavirusului în 24 de ore în SUA
| Foto: REUTERS/Brian Snyder

Statele Unite, țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus și aflată în plină creștere a cazurilor, au înregistrat marți peste 2.500 de decese într-o perioadă de 24 de ore, cel mai mare total de la sfârșitul lunii aprilie, a declarat Universitatea Johns Hopkins.

Au fost înregistrate peste 180.000 de noi infecții, conform datelor în timp real furnizate de universitatea din Baltimore la ora 20:30 (01:30 GMT miercuri).

Ultima dată când numărul zilnic de morți a fost mai mare decât numărul total de marți, de 2.562, a fost la sfârșitul lunii aprilie, la apogeul primului val al pandemiei.

Numărul spitalizărilor din Statele Unite a atins marți 99.000, un nou record, potrivit Covid Tracking Project. Situația este deosebit de gravă în mai multe state din Midwestern, inclusiv Indiana și Dakota de Sud.

Experții se tem de o nouă creștere a numărului de infecții acum că au trecut câteva zile de la sărbătoarea de Ziua Recunoștinței, cu ocazia căreia milioane de americani au călătorit pentru a-i vedea pe cei dragi, în ciuda recomandărilor de a sări peste întrunirile festive.

Deocamdată, numărul de noi infecții zilnice este încă mare, dar mai mult sau mai puțin în concordanță cu cifrele observate în ultimele săptămâni.

Statele Unite au înregistrat în mod regulat 2.000 de decese pe zi în primăvară. În total, SUA au înregistrat acum peste 14 milioane de cazuri de coronavirus.

Comenteaza