Preşedintele Ucrainei a uitat de minoritatea românească, a treia ca mărime din ţara sa, în urarea oficială de Ziua Unității

Preşedintele Ucrainei a uitat de minoritatea românească, a treia ca mărime din ţara sa, în urarea oficială de Ziua Unității
| Foto: stiripesurse.ro

De Ziua Unității, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a uitat de minoritatea românească, deşi e a treia ca mărime din ţara sa. A pomenit de ruși, tătari și maghiari, dar nu și de români.

„Ziua aceasta este a noastră”, a scris președintele ucrainean, pe Facebook. Acest lucru nu a fost însă valabil și pentru românii care trăiesc acolo, a transmis digi24.ro.

Cel puțin asta reiese din mesajul șefului de stat, în care sunt menționați ucrainenii, rușii, tătarii și maghiarii, dar nu și românii, deși sunt a treia cea mai mare comunitate etnică din Ucraina. Același mesaj, cu aceeași omisiune, a fost publicat și pe site-ul oficial al Președinției Ucrainei.

Pe de altă parte România a intrat în alertă pe fondul tensuinilor dintre Rusia şi Ucraina, iar aliaţii NATO au trimis deja în ţara nostră mai multe convoaie militare.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a precizat că România are pregătite scenarii nu doar pentru o evacuare a românilor din Ucraina, dar şi pentru a primi refugiați pe teritoriul nostru, atât români, cât și de orice altă etnie.  

"Suntem pregătiți pentru a primi refugiați în această situație și pentru ajutoare de tip umanitar în această zonă", a declarat Vasile Dîncu.

Comenteaza