Prima ţară care a depăşit pragul de 100.000 de persoane infectate cu COVID-19

Prima ţară care a depăşit pragul de 100.000 de persoane infectate cu COVID-19

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Statele Unite a depăşit pragul de 100.000, vineri seara. Infecţiile s-au răspândit rapid în toate statele şi numărul de cazuri confirmate zilnic este în continuă creştere.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Începând de vineri seara, SUA au cel puţin 102,325 de cazuri confirmate de coronavirus şi 1,591 de persoane au murit, potrivit datelor World Meters.

La mai bine de două luni de când a fost raportat primul caz de coronavirus în SUA, ţara a devenit epicentrul pandemiei globale, depăşind China şi Italia. Virusul a lovit New York şi Washingtonul în mod deosebit, dar s-a răspândit în toate cele 50 de state, scrie CNN.

Chicago, Detroit şi New Orleans înregistrează o creştere rapidă a cazurilor, iar oficialii din domeniul sănătăţii cer suplimentarea de resurse medicale pentru a face faţă numărului mare de persoane infectate.

Numărul deceselor în ţară a ajuns la 1.591, mult mai mic decât în Italia, China sau Spania, dar medicii spun că acestea ar putea creşte, mai ales că sistemul medical se confruntă cu o criză de echipament.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 296 de noi decese în SUA.

Cel mai mare număr de persoane care şi-au pierdut viaţa în cursul zilei de vineri, rămâne Italia, cu 919 decese, urmată de Spania cu 773 decese şi Franţa 299.

Numărul total al deceselor rămâne cel mai ridicat în Italia, 9.134, urmat de Spania – 513, şi China – 3292.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza