Prima țară europeană care intră în lockdown total. Fără musafiri şi fără ieşiri inutile din casă

Prima țară europeană care intră în lockdown total. Fără musafiri şi fără ieşiri inutile din casă
| Foto: skynews

Sunt luate măsuri antiepidemice severe de către unele autorităţi din Europa, care speră să oprească astfel răspândirea noului coronavirus. Cei aproape cinci milioane de locuitori ai Irlandei vor avea voie să iasă din casă doar cu un motiv întemeiat.

Irlanda e oficial prima țară din Europa care intră în lockdown total în această toamnă. Cetăţenii au voie să facă plimbări și exerciții fizice, dar nu trebuie să se îndepărteze la mai mult de 5 kilometri de casă.

Irlandezii nu vor avea voie nici să primească musafiri acasă. Doar magazinele esențiale rămân deschise. Iar barurile și restaurantele vor putea face doar livrări. „Faptul că ne întoarcem în lockdown este foarte dificil. Va trebui să dau afară circa 20 de angajați în următoarele zile”, a spus Paul Cadden, proprietar de restaurant.

Propunerile de luni arătau că în Irlanda înmormântările vor fi limitate la 10 persoane și doar șase persoane vor putea participa la nunți, arată skyNews.

Cei care sunt prinși că încalcă restricțiile vor primi pe loc o amendă de 500 de euro. Nu se închid școlile, pentru că guvernul spune că școala e o prioritate.

„Dacă facem un efort comun în următoarele șase săptămâni, vom avea oportunitatea să celebrăm Crăciunul într-un mod bun”, a explicat premierul Irlandei, Michael Martin.

loading...
Comenteaza