Primele reacții după anunțul de mobilizare făcut de Putin: „Arată cât de mare e disperarea la Kremlin”

Primele reacții după anunțul de mobilizare făcut de Putin: „Arată cât de mare e disperarea la Kremlin”

Mobilizarea din Rusia este un „pas previzibil" care va fi „extrem de nepopular", afirmă un consilier ucrainean, potrivit Sky News.

Mobilizarea parţială anunţată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost un pas previzibil care se va dovedi extrem de nepopular în rândul populaţiei, a declarat miercuri un oficial ucrainean.

Mykhailo Podolyak, unul dintre consilierii prezidenţiali, a spus că mişcarea subliniază faptul că războiul nu decurge conform planului Moscovei. 

„Putin a decis să condamne la moarte un număr uriaş de ruşi. Anunţul din această dimineaţă privind mobilizarea rezerviştilor arată cât de mare este disperarea la Kremlin”, afirmă și europarlamentarul român Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP arată că acuzaţiile la adresa Occidentului fac parte din „retorica obişnuită a dictatorilor disperaţi”.

„Aşa au fost educaţi de propaganda sovietică. Intrăm într-o nouă eră a acestui război. Putin declară oficial că nu lupta împotriva Kievului, ci mobilizarea împotriva Vestului care <vrea să distrugă ţara şi poporul> este scopul final”, încheie Tomac.

Miercuri, preşedintele rus a chemat aproximativ 300.000 de rezervişti ruşi într-o „mobilizare parţială" şi a acuzat Occidentul de „şantaj nuclear" într-un discurs.

Comenteaza