Prizonierii de război ruși povestesc cum comandanții lui Putin și-au ucis proprii soldaţi răniți: „A fost întrebat dacă poate merge. A spus că nu, după care a fost împușcat"

Prizonierii de război ruși povestesc cum comandanții lui Putin și-au ucis proprii soldaţi răniți: „A fost întrebat dacă poate merge. A spus că nu, după care a fost împușcat"

Într-un interviu acordat unui jurnalist ucrainean, soldații ruși căzuți prizonieri de războiul din Ucraina vorbesc despre cruzimea comandanților ruși față de propriile trupe.

Unii dintre prizonierii de război ruşi și-au acuzat comandanții că le-au ucis camarazii răniți, transmite digi24.ro, într-un material video preluat de la The Sun. "Un soldat rănit era întins pe jos, iar un comandant de batalion l-a împușcat. Era tânăr. Era rănit și stătea întins pe pământ. A fost întrebat dacă poate merge. A spus că nu, după care a fost împușcat", a declarat un soldat rus.

Acela nu a fost un caz singular mai spune soldatul. "Locotenent-colonelul se plimba și a împușcat patru sau cinci soldați. Toți erau bărbați tineri. Ar fi putut fi salvați, ajutați și luați de acolo. Pur și simplu i-a împușcat", a mai  declarat acesta. 

"Sunt prizonier în Odesa. Risc să merg la închisoare. Mamă, noi nu suntem pacificatori aici, așa cum ni s-a spus. Suntem invadatori. Am ucis civili. Mamă, este un coșmar... Suntem 15-20 de oameni din unitatea mea, cei care au supraviețuit. Ceilalți sunt morți...

Noi suntem fasciștii aici. Ceea ce le-am făcut oamenilor a fost un coșmar. Am fost dezinformați. Nu ni s-a spus adevărul. Ne-au spus că sunt fasciști aici, dar, mamă, am împușcat civili", a transmis un alt soldat rus un mesaj pentru mama lui. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza