Propaganda Rusiei vizează România: „Locația probabilă a lui Zelensky este orașul Brașov”

Propaganda Rusiei vizează România: „Locația probabilă a lui Zelensky este orașul Brașov”
| Foto: Foto: Captura de ecran

Agenția RIA Novosti, susține că președintele Ucrainei Volodimir Zelensky nu ar fi ascuns într-un buncăr din Kiev, așa cum declară chiar el, ci s-ar afla în România, la Brașov.

Ipoteză propagandistică a presei de la Kremlin: o agenție de presă apropiată lui Vladimir Putin susține că Volodimir Zelensky s-ar afla în orașul Brașov, din România.

Agenția de presă RIA Novosti susține, de asemena, citând un cont de Telegram, că imaginile cu președintele ucrainean din bucărul său ar fi trucate și că el s-ar afla, de fapt la Liov sau în Brașov.

De asemena, jurnaliștii ruși spun, citând același cont de Telegram, faptul că pe site-ul Flightradar, unde pot fi văzute toate zborurile în timp real, utilizatorii au putut observa o aeronavă care a decolat de la granița dintre Ucraina și România însoțită de elicoptere ale armatei ucrainene.

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram… Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov.

Utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa.”, scrie Ria.ru.

„În primul rând, președintele înregistrează videoclipul la telefon, apoi are loc un montaj și trecerea la o cameră TV. <...> Atenție la poza din spatele lui: dispare când schimbi unghiul. Zelensky arată un pic diferit (...),” - autorii canalului Telegram notează și concluzionează că „prima parte a videoclipului a fost înregistrată în avans, posibil înainte de a părăsi Kievul”, mai scrie scrie Ria.ru.

Comenteaza