News alert Putin a declanșat atacul în Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare: „Este teritoriul nostru istoric”

Putin a declanșat atacul în Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare: „Este teritoriul nostru istoric”

Președintele Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Donabs. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării.

Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că „toate analizele arata că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”, transmite digi24.ro

Vladimir Putin, declarații: ”URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul. Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. (...) Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni. Dragi tovarăși, Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați odinile Kievului.

Vă cer să depuneți armele și sa plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați sa plece. Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși sa se implice. Trebuie sa știți ca răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cu care nu  v-ați mai confruntat. Sper ca am fost auzit (...).

Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare. Debarcarea rusă, în portul Odesa este în plină desfășurare în această dimineață. 

Conducerea militaro-politică a Ucrainei este paralizată, trupele sunt complet demoralizate. Nici măcar nu au declarat război. La primele ore ale dimineții, după exploziile din Kiev, lumea panicată a început să părăsească orașul.

În imaginile publicate din capitala Ucrainei la primele ore ale dimineții se puteau vedea coloane de mașini care părăseau orașul. S-a declarat stare de urgență în capitala Ucrainei. La Kiev sună sirenele în această dimineață, iar oamenii care au mai rămas în oraș se retrag în case și buncăre.

Potrivit ultimelor informații, a început operațiunea de debarcare a forțelor ruse în Marea Neagră și Marea Azov, spun surse din Ministerul Apărării din Ucraina pentru Interfax.

Operațiunea militară a Rusiei pare una completă, cu atacuri de artilerie, atacuri aeriene și debacarea forțelor ruse în Odesa și Mariupol. Operațiunea militară a început chiar în timpul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza