Putin le acordă un titlu de onoare ”măcelarilor” de la Bucea pentru „eroism, tenacitate, hotărâre şi curaj”

Putin le acordă un titlu de onoare ”măcelarilor” de la Bucea pentru „eroism, tenacitate, hotărâre şi curaj”
| Foto: https://www.bbc.com/news/world-europe

Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat luni titlul onorific de „Gardă” Brigăzii a 64-a de infanterie motorizată, acuzată de Ucraina de participare la atrocităţile de la Bucea.

Decretul prezidenţial semnat de liderul de la Kremlin menţionează „eroismul, tenacitatea, hotărârea şi curajul” militarilor ruşi”, relatează AFP, preluată de Agerpres

Documentul consemnează că „acţiunile abile şi hotărâtoare ale întregului personal în timpul operaţiunii militare speciale din Ucraina sunt un model de executare a îndatoririlor militare, de curaj, de hotărâre şi de înalt profesionalism”.

Moscova nu a precizat unde a fost desfăşurată unitatea respectivă sau misiunile la care a participat. După retragerea din 30 martie a trupelor ruseşti de la Bucha, ucrainenii au descoperit că în localitate au fost masacraţi peste 400 de civili.

Autorităţile de la Kiev au vorbit despre crime de război şi au acuzat în special Brigada a 64-a rusă. Moscova a dezminţit informaţiile respective şi a susţinut că este vorba despre o înscenare din partea Ucrainei şi a presei occidentale sau chiar că victimele au fost ucise de ucraineni pentru a acuza Rusia.

Experți criminaliști francezi au sosit săptămâna trecută în orașul de lângă Kiev pentru a ajuta autoritățile ucrainene să stabilească ce s-a întâmplat, în timp ce procurorul-șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, a spus ca Ucraina arată ca „scena unei crime” atunci când a vizitat Bucha.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza