Putin, "lecţii de istorie" despre cum a declanşat Ucraina războiul, iar ruşii doar "se apără"

Putin, "lecţii de istorie" despre cum a declanşat Ucraina războiul, iar ruşii doar "se apără"
| Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin le-a dat "lecţii de istorie" unor elevi olimpici la mai multe discipline. Mesajele șocante au fost transmise de președintele rus la o „lecție deschisă” unde a vorbit despre cum a declanşat Ucraina războiul, iar ruşii doar "se apără". 

Putin le-a cerut copiilor să-i sprijine pe soldații ruși care luptă să-i protejeze pe locuitorii Donbasului și ai patriei-mamă, potrivit agenției Ria. Copiii au venit la lecția predată de liderul de Kremlin îmbrăcați în uniformă școlară sau, o parte dintre ei, într-o uniformă care aparține unei grupări militare patriotice formată din școlari.

Vladimir Putin le-a prezentat copiilor viziunea sa despre „operațiunea militară specială” din Ucraina, vorbind, fără să țină cont de vârsta auditoriului, despre lichidarea „enclavei antirusești” din Ucraina sau despre susținerea soldaților ruși care își riscă viața în Ucraina pentru a apăra Rusia. 

În viziunea lui Vladimir Putin, Ucraina este cea care a început războiul, în urmă cu opt ani, iar acum Rusia nu face decât să se apere și să restabilească pacea. Cât despre Ucraina, Putin spune că ea nu există. „Nu a existat un astfel de stat. (...) Sunt documente care dovedesc acest lucru”, a afirmat Vladimir Putin în fața copiilor.

Comenteaza