Putin întăreşte cooperarea ruso-chineză în lupta împotriva COVID-19

Putin întăreşte cooperarea ruso-chineză în lupta împotriva COVID-19
| Foto: republica.ro

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat drept „contraproductive" acuzaţiile aduse Chinei, pe fondul pandemiei. Liderul rus vrea intensificarea cooperării ruso-chineze.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat drept „contraproductive" acuzaţiile la adresa Chinei privind presupusa lipsă de transparenţă în legătură cu apariţia pandemiei de coronavirus.
 
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut joi o discuţie prin telefon cu omologul său din China, Xi Jinping. În cursul conversaţiei, Vladimir Putin a salutat acţiunile „coerente şi eficiente ale autorităţilor chineze, care au permis stabilizarea situaţiei epidemiologice în ţară", anunţă Kremlinul.
 
Preşedintele Rusiei a catalogat drept „contraproductive" „tentativele de acuzare a Chinei că nu a informat lumea suficient de rapid în legătură cu apariţia unei noi infecţii periculoase", adaugă Kremlinul, subliniind că Vladimir Putin vrea intensificarea cooperării ruso-chineze în combaterea pandemiei.
 
Administraţia Donald Trump a acuzat China că a ascuns gravitatea epidemiei izbucnite în oraşul chinez Wuhan. Preşedintele Donald Trump a dispus suspendarea contribuţiei financiare a Statelor Unite pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, acuzând instituţia că a comis erori în gestionarea pandemiei de coronavirus şi că are o poziţie favorabilă faţă de China.
 
Liderii Chinei au transmis informaţii eronate şi au refuzat să fie transparenţi în privinţa originii pandemiei de coronavirus, a afirmat Mark Esper, secretarul american al Apărării.
 
Mark Esper a subliniat că îi este foarte greu să aibă încredere în informaţiile transmise de Administraţia comunistă de la Beijing despre pandemia de coronavirus. "Ne-au indus în eroare, au fost opaci din primele zile ale virusului. Prin urmare, nu prea am încredere că ne spun adevărul acum", a declarat Mark Esper, citat de Mediafax.

Comenteaza