Putin nu se oprește aici și își mărește armata. Decret pentru creşterea dimensiunii forţelor militare ale Rusiei

Putin nu se oprește aici și își mărește armata. Decret pentru creşterea dimensiunii forţelor militare ale Rusiei
| Foto: antena3.ro

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret pentru a creşte efectivele forţelor armate ale Rusiei de la 1,9 milioane la 2,04 milioane, în contextul în care războiul din Ucraina intră în a şaptea lună.

Moscova nu a dezvăluit pierderile suferite în conflict încă din primele săptămâni, dar oficialii occidentali şi guvernul de la Kiev spun că acestea sunt de ordinul zecilor de mii, potrivit Reuters.

Majorarea include o creştere cu 137.000 a numărului de personal de luptă, ajungând la 1,15 milioane. Majorarea intră în vigoare de la 1 ianuarie, potrivit decretului publicat pe portalul legislativ al guvernului.

Ultima dată când Putin a schimbat dimensiunea armatei ruse a fost în noiembrie 2017, când numărul personalului de luptă a fost stabilit la 1,01 milioane de persoane dintr-un efectiv total al forţelor armate, inclusiv necombatanţi, de 1,9 milioane.

Decretul lui Putin nu a precizat modul în care va fi realizată creşterea efectivelor, dar a instruit guvernul să aloce bugetul corespunzător. Potrivit unui raport anual autoritar al Institutului Internaţional pentru Studii Strategice, Rusia avea 900.000 de militari activi la începutul acestui an şi rezerve de 2 milioane de persoane cu serviciul în ultimii cinci ani.

Comenteaza