Putin se teme că va fi asasinat prin OTRĂVIRE. Şi-a înlocuit întregul personal de la Kremlin, de la bucătari şi secretare, până la spălătorese

Putin se teme că va fi asasinat prin OTRĂVIRE. Şi-a înlocuit întregul personal de la Kremlin, de la bucătari şi secretare, până la spălătorese
| Foto: https://gdb.voanews.com/

Vladimir Putin care s-a ales recent cu stigmatul de "criminal de război" devine din ce în ce mai paranoic și se teme că o persoană din cercul său de apropiați îl va otrăvi.

Informațiile au fost obținute de jurnalistul american Craig Copetas de la surse din serviciile de spionaj. Acesta a publicat un articol în The Daily Beast în care spune că liderul de la Kremlin are oameni care îi gustă din mâncare înainte de a o consuma, transmite digi24.ro

Chiar luna trecută Putin și-ar fi înlocuit întregul personal de la Kremlin, adică 1.000 de oameni: „spălătorese, secretare, bucătari - o întreagă garnitură nouă de oameni. Evaluarea comunității de informații este că Putin este speriat”, susține Copetas. Sursele sale i-au spus că Vladimir Putin este speriat mai ales de ideea că ar putea fi otrăvit.

De fapt otrăvirea este metoda preferată a serviciilor ruse. Mai mulți oponenți de-ai lui Vladimir Putin au fost otrăviți de-a lungul timpului. Jurnalistul Craig Copetas reamintește că exact moartea de care se teme Putin este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din rândul cărora provine și Putin.

Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok, iar în 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.

În ultima vreme, ideea asasinării lui Vladimir Putin a fost menționată mai mult sau mai puțin direct la nivel public, inclusiv de către unii oficiali de rang înalt. 

Comenteaza