Rămășițe umane printre resturile submersibilului Titan aduse la suprafață

Rămășițe umane printre resturile submersibilului Titan aduse la suprafață
| Foto: https://news.sky.com/

„Presupuse rămăşiţe umane” au fost descoperite printre resturile submersibilului Titan, care a făcut implozie în apropierea epavei Titanicului. 

Paza de Coastă a SUA a anunát că  la bordul ambarcațiunii în care se aflat 5 persoane – exploratori și turiști miliardari, ar fi  fost găsite printre resturile submersibilului "presupuse rămăşiţe umane". 

Aceste rămăşiţe, „adunate cu atenţie din epavă la locul accidentului”, precum şi resturile găsite ale minisubmarinului, vor fi analizate, ceea ar urma să ofere „elemente esenţiale pentru a înţelege cauza acestei tragedii”, a declarat căpitanul Jason Neubauer, care conduce ancheta Pazei de Coastă asupra tragediei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Titan, un mic submersibil de aproximativ 6,5 metri lungime şi operat de o companie privată, OceanGate, s-a scufundat pe 18 iunie pentru a observa epava Titanicului şi urma să reapară şapte ore mai târziu, dar contactul s-a pierdut la mai puţin de două ore de la plecare.

Ulterior, a fost întreprinsă o vastă operaţiune de salvare pentru a încerca să salveze pasagerii minisubmarinului, care se presupune că avea rezerve de aer pentru aproximativ patru zile, pentru a descoperi în cele din urmă că submersibilul, la scurt timp după scufundare, a fost lovit de o „implozie catastrofală”, omorându-i instantaneu pe cei cinci bărbaţi aflaţi la bord.

Comenteaza