Răsturnare de situație în cazul rachetei din Polonia. Oficiali americani spun că NU ar fi fost trasă de Rusia

Răsturnare de situație în cazul rachetei din Polonia. Oficiali americani spun că NU ar fi fost trasă de Rusia

Trei oficiali americani au declarat presei, sub rezerva anonimatului, că racheta care a lovit Polonia, marți seară, a fost trasă de forțele ucrainene în încercarea de a doborî un proiectil rusesc.

Trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina, scrie Independent.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, a afirmat că este „puțin probabil” ca racheta să fi fost lansată din Rusia, dar a promis că va sprijini ancheta Varșoviei în acest caz.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

„Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele.

Ucraina continuă să mențină stocuri de armament de producție ex-sovietică și rusă, inclusiv sistemul de rachete de apărare aeriană S-300.

Explozia produsă în interiorul granițelor Poloniei, stat membru NATO, a provocat moartea a două persoane, declanșând o anchetă și o reuniune de urgență a membrilor Grupului celor Șapte (G7) care se aflau în Indonezia.

Rusia a negat acuzațiile împotriva sa și a acuzat presa și oficialii polonezi de „o provocare deliberată menită să escaladeze situația”.

loading...
Comenteaza