Războiul din Ucraina a ajuns la a 95-a zi. Zelenski: Rusia trebuie declarată un stat terorist

Războiul din Ucraina a ajuns la a 95-a zi. Zelenski: Rusia trebuie declarată un stat terorist

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, că Rusia trebuie recunoscută oficial ca un stat terorist, de către liderii lumii.

Liderul de la Kiev a apărut într-un tricou negru pe care scria "Sunt ucrainean" în cel mai recent mesaj adresat națiunii spunând că va cere Consiliului European să oprească politică teroristă dusă de Moscova.

Volodimir Zelenski spune că numai împreună statele europene pot înfrânge politica teroristă pe care Rusia o promovează şi că va cere în şedinţa Consiliului European, care va avea loc la începutul săptămânii viitoare, ca Rusia să fie recunoscută ca stat terorist.

Volodimir Zelenski a vorbit sâmbătă şi despre atacurile intense ale trupelor ruseşti desfăsuşate în zone rezidenţiale, inclusiv lângă o grădiniţă.

"Astăzi, armata rusă a lansat lovituri absolut fără sens, barbare în regiunea Sumî. Şi pentru ce? Ucrainenii din regiunea Sumî precum şi orice altă regiune a statului nostru, au înţeles deja totul despre Rusia. Şi nu va putea adăuga nimic prin noua teroare. Şi cu atât mai mult, nu va putea intimida.

În urma bombardamentului rusesc de la Nikolaev astăzi, o persoană a murit, şapte au fost rănite, două - în stare gravă. Obuzele au lovit o zonă rezidenţială, la douăzeci de metri de grădiniţă",a mai spus sâmbătă Zelenski, potrivit hotnews.ro.

 
 

Comenteaza