Războiul din Ucraina, tot mai aproape de NATO. Rachetele rușilor au făcut ravagii

Războiul din Ucraina, tot mai aproape de NATO. Rachetele rușilor au făcut ravagii
| Foto: alephnews.ro

Rachete ruseşti au lovit duminică o mare bază ucraineană în apropierea graniţei cu Polonia, membră NATO, ucigând 35 de persoane şi rănind 134, a declarat un oficial ucrainean local, într-o escaladare a războiului în vestul ţării.

Ministerul rus al Apărării a declarat că atacul aerian a distrus o cantitate mare de arme furnizate de naţiuni străine care erau depozitate în baza respectivă şi că a ucis „până la 180 de mercenari străini", anunţă Reuters.

Reuters nu a putut verifica victimele raportate de ambele părţi.

Atacul asupra Centrului internaţional de menţinere a păcii şi securităţii din Yavoriv, o bază de antrenament situată la doar 25 de kilometri de graniţa cu Polonia, care a găzduit anterior instructori militari NATO, a adus conflictul la uşa NATO.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei avertizase sâmbătă că unele convoaie de transporturi de arme occidentale către Ucraina ar putea fi considerate ţinte legitime. Marea Britanie a declarat că incidentul marchează o „escaladare semnificativă" a conflictului.

Consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a spus, la emisiunea „Face the Nation" de la CBS, că orice atac pe teritoriul NATO va declanşa un răspuns din partea Alianţei.

Guvernatorul regional Maksym Kozytskyy a declarat că avioanele ruseşti au tras aproximativ 30 de rachete asupra bazei din Yavoriv, adăugând că unele au fost interceptate înainte de a ajunge la sol.

Comenteaza