Foto Recruţii lui Putin care s-au predat ucrainenilor: Bombardaţi de proprii camarazi, înfometaţi, trimiși la moarte fără echipament sau antrenament

Recruții ruși care s-au predat ucrainenilor în regiunea estică Lugansk au vorbit despre condițiile proaste în care au fost trimiși la război şi despre faptul că au fost bombardaţi chiar de proprii camarazi. 

Mai mulți soldați ruși recent mobilizați care s-au predat armatei ucrainene în regiunea estică Lugansk. Aceştia s-au plâns de condițiile în care au fost trimiși la război și lipsa de antrenament, potrivit imaginilor video neverificate ce circulau pe rețelele sociale, transmite The Moscow Times.

Cel puțin 21 de soldați – majoritatea dintre ei venind din Moscova și din regiunea înconjurătoare a capitalei ruse – au fost capturați de forțele ucrainene lângă orașul Svatove, a anunțat, luni pe Telegram, consilierul Ministerului ucrainean de Externe, Anton Gherașenko.

„(Rușii) trag asupra ai lor (soldați)... Am stat (în tranșee) timp de trei zile și ai noștri (camarazi) ne bombardau”, a spus unul dintre soldații care s-au predat în videoclipul distribuit de Gherașenko. „Veți fi carne de tun”, a spus un alt soldat ce se adresa celorlalți ruși mobilizați.

Mai mulţi prizonieri de război au spus că au fost „trimiși la moarte” fără echipament sau antrenament și au susținut că camarazii lor i-au abandonat imediat când au intrat în raza focului inamic.

„Nu am mâncat și nici nu am băut ceva timp de trei zile. Am stat în tranșeele pline de apă”, spune unul dintre soldați despre experiența pe front. Videoclipul și alte fotografii cu acești bărbați au fost de asemenea distribuire de canale Telegram rusești pro-război, a transmis digi24.ro.

Comenteaza