Regele Charles al III-lea este încoronat azi la Londra. Unde poți vedea ceremonia istorică 

Regele Charles al III-lea este încoronat azi la Londra. Unde poți vedea ceremonia istorică 
| Foto: observatornews.ro

Sunt momente istorice astăzi în Regatul Unit, unde Charles al III-lea va fi încoronat oficial rege al Marii Britanii. 

Preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, sunt de vineri la Londra. Ei au participat vineri, de la ora 19.00, la recepţia oferită de Majestatea Sa, Charles al III-lea şefilor de delegaţii, la Palatul Buckingham. Sâmbătă, de la ora 13.00, Preşedintele României va participa la ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey. 

Este evenimentul anului astăzi în familia regală a Marii Britanii. Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea are loc la Westminster Abbey.

În cadrul ceremoniei, Regele Charles al III-lea este încoronat alături de Regina Consoartă, Camilla. Încoronarea este o zi simbolică, care combină o slujbă religioasă şi fastul unei tradiţii britanice, unice în lume.

În vârstă de 74 de ani, Charles al III-lea a devenit rege imediat după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în urmă cu aproape opt luni, la 8 septembrie 2022. Într-un loc adorat de Regele Charles - la Viscri, se află Andreea Ţopan.

Charles şi soţia sa, Camilla, urmează să plece de la Palatul Buckingham la ora 10:20 (12:20, ora României), potrivit observatornews.ro.

Comenteaza