Foto Republica Moldova: Se adună semnături pentru refacerea URSS deoarece „R. Moldova este o colonie a SUA”

Republica Moldova: Se adună semnături pentru refacerea URSS deoarece „R. Moldova este o colonie a SUA”

O organizaţie de extremă-dreaptă din Rusia, care îl susține pe Vladimir Putin, a lansat în weekend, în Republica Moldova, o campanie de colectare de semnături pentru a recunoaşte drept ilegală destrămarea URSS şi refacerea graniţelor fostei Uniuni Sovietice. 

Mişcarea de eliberare naţională (MEN), o organizaţie de extremă-dreaptă din Rusia, care are filiale în toate ţările fostei Uniuni Sovietice, inclusiv în Republica Moldova, a lansat în weekend, în Găgăuzia, o campanie de colectare de semnături pentru a recunoaşte drept ilegală destrămarea URSS şi refacerea graniţelor fostei Uniuni Sovietice în conformitate cu rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, relatează portalul Agora.md.

Membri organizației au montat un cort în piața din Comrat, au împărțit pliante și au îndemnat trecătorii să semneze petiția care recunoaște Rusia drept stat succesor a URSS, care este în drept să atenteze la hotarele fostelor republici sovietice.

Republica Moldova: Se adună semnături pentru refacerea URSS deoarece „R. Moldova este o colonie a SUA”

Reprezentanții MEN au îndemnat oamenii din Găgăuzia să-și dea consimțământul că Uniunea Sovietică a fost distrusă ilegal și să aprobe restabilirea granițelor URSS. Totodată, aceștia au abordat trecătorii și le-au spus că „R. Moldova este o colonie a SUA”, iar petiția pe care au oferit-o spre semnare au declarat că o vor înainta Federației Ruse, „succesorul URSS”, scrie nokta.md. 

Codul penal pevede că astfel de acțiuni cad sub incidența articolului privind trădarea de patrie, adică fapta săvârşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat străin, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activităţii duşmănoase împotriva Republicii Moldova. 

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție din Găgăuzia, a declarat că nu deține informații cu privire la acest subiect, iar reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) nu au răspuns la apelul Agora.md pentru o poziție oficială. 

loading...
Comenteaza