Revolta mercenarilor Wagner. Prima reacție a lui Zelenski la evenimentele din Rusia

Revolta mercenarilor Wagner. Prima reacție a lui Zelenski la evenimentele din Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl atacă pe omologul său rus Vladimir Putin, în prima sa cu privire la rebeliunea Wagner în Rusia.

"Cel care alege calea răului se distruge singur. El trimite coloane de trupe pentru a distruge viaţa altei ţări, dar nu le poate opri să fugă şi trăda atunci când viaţa rezistă", afirmă Zelenski, făcând referire la Vladimir Putin care, potrivit lui "trimite sute de mii de persoane la război pentru a sfârşi prin a se baricada în regiunea Moscova pentru a se proteja de cei pe care el însuşi i-a înarmat".

"Slăbiciunea Rusiei este evidentă. O slăbiciune totală", a postat președintele Ucrainei pe Facebook, precizând și că "Ucraina este capabilă să protejeze Europa împotriva unei contaminări de către răul şi haosul rus".

"Cu cât mai mult îşi ţine Rusia trupele şi mercenarii pe teritoriul nostru, cu atât mai mult haos, suferinţă şi probleme va avea ea însăşi mai târziu", a mai spus Zelenski.

"Rusia a folosit propaganda pentru a-şi masca slăbiciunea şi prostia guvernului. Şi acum haosul este atât de mare că nimeni nu poate minţi asupra acestui subiect", a conchis Volodimir Zelenski.

Comenteaza