Rezultatele la referendumurile ruse din Ucraina. Unde au fost cele mai multe răspunsuri cu "DA" pentru alipirea cu Rusia

Rezultatele la referendumurile ruse din Ucraina. Unde au fost cele mai multe răspunsuri cu "DA" pentru alipirea cu Rusia

"Referendumurile" ruse din Ucraina, denunţate ca ilegitime de Kiev şi de ţările occidentale, s-ar fi încheiat cu o victorie zdrobitoare pentru anexarea la Rusia a celor patru regiuni ucrainene, după numărarea tuturor buletinelor de vot.

Referendumurile au avut loc de vineri până marţi, iar rezultatele arată o victorie zdrobitoare, dinainte cunoscută, a taberei ”da”.

Cel mai mare scor în favoarea anexării regiunii ucrainene la Rusia s-ar fi obținut în ”republica populară” de la Doneţk, unde, după numărarea tuturor buletinelor de vot, Comisia Electorală a anunţat că 99,23% dintre alegători s-au pronunţat pentru.

La Lugansk, scorul este de 98,42%, potrivit agenţiilor ruse RIA Novosti şi Interfax, citate de News.ro.

Comisia Electorală de la Zaporijjea a anunţat că 93,11% dintre alegători au votat în favoarea anexării regiunii ucrainene ocupate şi precizează că este vorba despre un rezultat preliminar, în pofida faptului că s-au numărat toate buletinele de vot exprimate.

La Herson, 87,05% dintre alegători au spus ”da” anexării, au anunţat pe Telegram reprezentanţii ocupaţiei ruse, după numărarea tuturor buletinelor de vot.

Legitimitatea acestor referendumuri este amplu contestată de către comunitatea internaţională, care denunţă o simplă manevră unilaterală a Rusiei vizând anexarea.

Comenteaza