HOLERĂ în Mariupol din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei apei potabile

HOLERĂ în Mariupol din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei apei potabile
| Foto: Sergey Bobylev - TASS

​Ministerul ucrainean al Sănătății a spus că există riscul aparițiilor de focare de holeră din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei apei potabile, relatează Kyiv Independent.

Înmormântările în masă și lipsa accesului la apă potabilă duc la o situație critică în oraşul Mariupol ocupat de Rusia, a declarat ministrul adjunct al Sănătății Ihor Kuzin pe 6 iunie. Ministerul Sănătății a început monitorizarea cazurilor suspecte de holeră în regiune la 1 iunie.

„Destul de des primim informații despre înmormântările în locuri neautorizate, care pot duce la poluarea apei - este foarte important să acordăm atenție utilizării apei din fântâni și apeducte, aceasta trebuie supusă unui tratament termic," a adăugat el.

Pe 6 iunie, un consilier al primarului Mariupolului, Petro Andriushchenko, a anunțat că autoritățile de ocupație ruse încep să pună în carantină Mariupolul capturat, din cauză că ar exista informații că holera se răspândește în oraș.

Mariupolul a căzut în mâinile rușilor la sfârșitul lunii mai, după luni întregi de bombardamente care au provocat distrugeri grave. Oraşul ocupat de ruşi a rămas fără serviciile de bază în urma bombardamentelor. Majoritatea serviciilor de bază, cum ar fi electricitatea, gazul și apa curentă, nu au fost încă restabilite de autoritățile locale instalate de forțele ocupate ruse. 

Pe lângă lipsurile critice, orașul este plin de gunoi și cu un număr mare de cadavre îngropate în morminte deloc adânci din tot orașul. În aceste condiții greu de imaginat, locuitorii rămași stau la cozi pentru a primi pachete cu mâncare de la ocupanții ruşi. Între 1.500 și 2.000 de civili stau zilic la coadă, ore în șir în soare.

Comenteaza