Români achitați în "jaful secolului". Cum au reacționat la primirea sentinței

Români achitați în "jaful secolului". Cum au reacționat la primirea sentinței
| Foto: Libertatea

Cei patru români au fost acuzați de poliția londoneză că au furat bani și bunuri de peste 30 demilioane de Euro. Instanța a dat, însă, un verdict neașteptat, iar inculpații au izbucnit în plâns.

Maria Meşter, fiul ei, barmanul Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, fostul profesor de sport Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani, au fost judecaţi în cazul „jafurilor secolului”, la Londra. Deşi procurorii au susţinut până în ultimul moment vinovăţia românilor, instanţa a fost de altă părere.  Românii au fost exoneraţi de orice implicare în ceea ce poliţia a descris ca fiind cea mai mare spargere care avut loc în Marea Britanie, transmite Adevarul.ro.

Suspecții ar fi făcut, potrivit poliției, trei raiduri între 1 şi 13 decembrie 2019, furând sume importante de bani şi bijuterii în valoare de cel puţin 25 de milioane de lire sterline.  Printre victimele furturilor s-au numărat managerul echipei de fotbal Chelsea, Frank Lampard, şi soţia sa, Christine Lampard, regretatul proprietar al Leicester City FC, Vichai Srivaddhanaprabha, şi Tamara Ecclestone. Fiica magnatului din Formula 1, Bernie Ecclestone, se afla în vacanţă în Laponia, împreună cu soţul ei,  artistul Jay Rutland şi cu fiica lori, iar angajaţii care aveau grijă de proprietatea înstăritei familii au fost luaţi prin surprindere de hoţi. 

Un juriu de la Isleworth Crown Court i-a declarat, însă, nevinovați pe cei patru români. Suspecții au început să plângă la aflarea sentinței. Totuși, nu toți au fost puși în libertate. Fiul Mariei Meşter, femeia acuzată iniţial că ar fi „capul bandei”, Bogdan Savăstru,  a fost găsit vinovat pentru o altă acuzaţie – tăinuire de bunuri furate – referitor la o geantă şi un ceas furat într-unul dintre raiduri. El îşi va afla pedepasa la o dată ulterioară.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza