Rusia a început transferul de arme nucleare spre Belarus

Rusia a început transferul de arme nucleare spre Belarus
| Foto: uri Kadobnov / AFP / Profimedia Images

Președintele belarus, Alexander Lukașenko, a declarat joi că Rusia a început să transfere arme nucleare în țara sa, confirmând desfășurarea anunțată de Vladimir Putin în martie, potrivit AFP.

„Transferul de focoase nucleare a început deja”, a declarat Lukașenko, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist rus într-o înregistrare video difuzată de canalul neoficial de Telegram al președinției belaruse, Pul Pervogo, a transmis Hot News

Lukașenko, care se afla joi la Moscova pentru un summit regional, nu a putut spune dacă armele în cauză se află deja în țara sa. „Când mă voi întoarce voi vedea”, a declarat liderul belarus și principalul aliat al Rusiei. Lukașenko a explicat că Putin i-a spus cu o zi înainte că a semnat decretul care permite transferul.

Președintele rus a anunțat la 25 martie că Moscova va desfășura arme nucleare „tactice” pe teritoriul Belarusului, țară aflată la granița Uniunii Europene, alimentând temerile privind o escaladare a conflictului din Ucraina.

La începutul lunii aprilie, Rusia a spus că a început să instruiască militari belaruşi pentru utilizarea armelor nucleare tactice. Între altele, Putin a indicat în trecut că zece avioane au fost deja echipate în Belarus pentru utilizarea unor astfel de arme şi că un depozit special va fi terminat până la 1 iulie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza