Rusia a schimbat modul în care face statistica oficială. Nu mai numără toate decesele celor testaţi pozitiv cu COVID-19

Rusia a schimbat modul în care face statistica oficială. Nu mai numără toate decesele celor testaţi pozitiv cu COVID-19
| Foto: GettyImages

S-a pus întrebarea de ce Rusia ar avea un număr mic de decese raportat la alte state care au declarat multe persoane infectate. Autorităţile din Rusia iau mai nou în calcul decesele cauzate de COVID-19 doar dacă medicii decid că virusul a avut un rol hotărâtor.

Centrul de monitorizare al cazurilor de coronavirus din Rusia nu a mai actualizat numărul morţilor generate de COVID-19 cu noile cazuri apărute în două regiuni din Siberia, potrivit site-ului Tayga.info, citat de Moscow Times. 
 
S-a pus întrebarea de ce Rusia ar avea un număr mic de decese raportat la alte state care au declarat multe persoane infectate. Autorităţile din Rusia iau mai nou în calcul decesele cauzate de COVID-19 doar dacă medicii decid că virusul a avut un rol decisiv. 
 
Astfel, centrul de criză din regiunea Omsk a raportat 16 decese cauzate de coronavirus luni, însă centrul naţional de monitorizare al cazurilor din Rusia a anunţat doar şapte decese în această regiune. La fel stau lucrurile în regiunea Irkusc, care a anunţat şase decese, însă doar patru cazuri au fost luate în calcul la nivel naţional. 
 
„Centrul de monitorizare la nivel naţional pur şi simplu nu a luat în calcul numărul de decese din ultimele zile”, scrie Tayga.info. Datele centrului naţional au indicat 74 de decese în ultimele zile, în zece regiuni din Siberia, însă, potrivit Tayga.info, în realitate ar exista 90 de decese cauzate de COVID-19. 
 
Potrivit centrului naţional de monitorizare din Rusia, bilanţul în această ţară a ajuns la 290.678 cazuri de infectare şi 2.722 decese, scrie Mediafax.

loading...
Comenteaza