Rusia face exerciţii de luptă în enclava Kaliningrad. Polonia și Lituania, direct amenințate

Rusia face exerciţii de luptă în enclava Kaliningrad. Polonia și Lituania, direct amenințate
| Foto: trtworld.com

Rusia a organizat sâmbătă exerciţii de luptă în Kaliningrad, o enclavă la Marea Baltică, situată între Polonia şi Lituania, a declarat agenţia de ştiri Interfax, citată de Comandamentul Flotei Baltice, la câteva zile după ce un oficial de rang înalt a avertizat ţările europene împotriva oricărei potenţiale acţiuni împotriva Kaliningradului.

"Până la 1.000 de militari... şi peste 60 de unităţi de echipament militar au fost implicate în verificările de control", a declarat serviciul de presă al Comandamentului Flotei ruse din Marea Baltică, citat de Interfax, potrivit Reuters.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere Su-24 din linia întâi a aviaţiei navale au efectuat peste noapte un antrenament de luptă planificat, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre de viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat Interfax.

Ministrul adjunct de externe rus, Alexander Grushko, a avertizat miercuri ţările europene împotriva oricărei acţiuni potenţiale împotriva exclavei ruseşti Kaliningrad, spunând că "acest lucru ar însemna să ne jucăm cu focul".

Comenteaza