Rusia alătură monarhia britanică nazismului deoarece nu a fost invitată la funeraliile Reginei: „De acum, elitele britanice sunt alături de nazişti”

Rusia alătură monarhia britanică nazismului deoarece nu a fost invitată la funeraliile Reginei: „De acum, elitele britanice sunt alături de nazişti”

Regimul de la Kremlin s-a arătat peste măsură de iritat de faptul că niciun reprezentant al său nu a fost invitat să participe la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, deși Putin nu părea dornic în primele zile de la moartea acesteia să participe la funeralii. 

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova a spus, joi, că Regatul Unit „a comis o blasfemie față de memoria Elisabetei a II-a” pentru că nu a invitat niciun reprezentant al statului agresor, a transmis digi24.ro. 

„Considerăm profund imorală această încercare britanică de a folosi tragedia naţională care a atins inimile a milioane de persoane în lume în scopuri geopolitice pentru o reglare de conturi cu ţara noastră”, a transmis Zaharova într-un comunicat.

„Este o blasfemie faţă de memoria Elisabetei a II-a”, a adăugat ea. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse s-a plâns că „Regatul Unit foloseşte” invadarea Ucrainei de către Rusia ca „pretext” pentru a nu invita niciun lider rus la funeraliile Elisabetei II-a care vor avea loc la Londra, luni.

„De acum, elitele britanice sunt alături de nazişti”, a spus Zaharova, repetând din nou propaganda Kremlinului care încă susține că administrația de la Kiev este „nazistă”. 

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc săptămâna viitoare, constituie un eveniment diplomatic de anvergură, unde sunt aşteptate peste 100 de capete încoronate, şefi de stat şi alte personalităţi.

Comenteaza