Rușii atacă în continuare civilii din Ucraina

Rușii atacă în continuare civilii din Ucraina
| Foto: digi24.ro

Rusia continuă să atace civili ucraineni şi se concentrează asupra Donbas, Mariupol şi Mykolaiv, potrivit serviciilor de informaţii militare britanice.

Totodată, Rusia şi-a reorganizat comandamentul operaţiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general.

În urma retragerii de la Kiev, trupele de la Kremlin şi-au îndreptat atenţia spre est, susţinute de rachete de croazieră lansate de forţele navale ruse, scrie Sky News.

Într-o declaraţie de sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării a afirmat: „cu toate acestea, ambiţiile ruseşti de a stabili un coridor terestru între Crimeea şi Donbas continuă să fie zădărnicite de rezistenţa ucraineană".

Între timp, The Guardian anunţă că Rusia şi-a reorganizat comandamentul operaţiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general cu o vastă experienţă în operaţiunile ruseşti din Siria, potrivit unui oficial occidental.

Astfel, generalul Alexander Dvornikov conduce acum invazia, a declarat sursa respectivă pentru BBC. Comandantul are multă experienţă în operaţiunile ruseşti din Siria, motiv pentru care ruşii ne aşteaptă la îmbunătăţirea controlului general.

Instalarea noului comandant a fost făcută în încercarea de a îmbunătăţi coordonarea între unităţi, deoarece anterior forţele ruseşti au fost organizate şi comandate separat.

Comenteaza