Rușii au răsuflat ușurați degeaba. Ce se întâmplă cu mobilizarea lui Putin

Rușii au răsuflat ușurați degeaba. Ce se întâmplă cu mobilizarea lui Putin
| Foto: hotnews.ro

După ce în Moscova s-au închis centrele de recrutare, ruşii au avut motive de bucurie. Totuși, declaraţiile venite de la Kremlin au darul să-i pună pe gânduri.

Preşedintele Rusiei „nu a semnat încă un decret privind finalizarea mobilizării parţiale, dar în regiunile care au finalizat activitatea de mobilizare, procesul s-a epuizat şi s-a oprit”, a declarat de secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, preluat de Interfax.

Acesta a mai spus: „Cele patru regiuni ruseşti anexate sunt teritorii ruseşti inalienabile şi vor fi apărate ca tot teritoriul rusesc”. Referirea este la doctrina rusă de apărare, care include utilizarea armelor nucleare pentru a-şi apăra graniţele.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai declarat în briefingul său zilnic că „nu ştie” dacă Rusia a cumpărat drone din Iran. „Este o întrebare pentru Ministerul Apărării”, apoi dat vina, din nou, pe Occident pe tema conductelor de gaze.

„Franţa, Germania şi Danemarca lucrează la ancheta privind exploziile de la gazoductele Nord Stream, pentru a pune responsabilitatea pe umerii Rusiei, ceea ce este absurd”, a zis Peskov.

Comenteaza