S-a aflat cauza morții lui Matthew Perry. De ce a murit îndrăgitul actor din "Friends"

S-a aflat cauza morții lui Matthew Perry. De ce a murit îndrăgitul actor din "Friends"
| Foto: amazon.de

Moartea actorului Matthew Perry a fost definită drept un accident ca urmare a "efectelor acute ale ketaminei", potrivit Departamentului de medicină legală al comitatului Los Angeles, transmite sâmbătă PA Media/dpa.

Perry, care avea 54 de ani, devenit celebru pentru interpretarea personajului Chandler Bing în sitcomul american de succes "Friends", a fost găsit "în stare de inconştienţă în piscina reşedinţei sale" pe 28 octombrie, după care a fost pronunţat decesul.

O examinare post-mortem a concluzionat că Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, printre factorii care au contribuit la deces numărând-se "înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei", analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

"Modalitatea morţii este accidentul", a confirmat Departamentul de medicină legală.

Conform medicului legist Raffi Djabourian,"la nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară
cât şi depresia respiratorie"."Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut conştienţa; boală arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii".

În timpul vieţii, Perry a vorbit deschis despre lupta sa cu abuzul de substanţe şi cu dependenţa şi a înfiinţat chiar un adăpost pentru bărbaţii care se confruntă cu probleme similare.

După dispariţia sa, a fost înfiinţată în numele său o fundaţie ce îşi propune să îi ajute pe cei care se luptă cu dependenţa de substanţe.

Co-starul din "Friends", Jennifer Aniston, care a interpretat-o pe Rachel Green, a fost printre cei care au solicitat public sprijinirea acestei fundaţii înfiinţată pentru a-i "onora moştenirea".

Cauza morţii a fost făcut publică la câteva zile după ce Aniston a dezvăluit că discutase cu el prin mesaje în dimineaţa zilei în care a murit, descriindu-l pe Matthew Perry ca fiind "fericit şi sănătos".

Comenteaza