S-a topit pista din cauza căldurii! Aeroport, nevoit să întrerupă temporar TOATE zborurile

S-a topit pista din cauza căldurii! Aeroport, nevoit să întrerupă temporar TOATE zborurile

Aeroportul Luton din capitala Marii Britanii și-a suspendat temporar zborurile, după ce pista s-a topit din cauza căldurii extreme. 

Aeroportul londonez Luton, care operează cu predilecție zboruri low-cost și pe care aterizează zilnic mii de români, s-a închis luni, temporar, după ce canicula care afectează capitala Marii Britanii a dus la deteriorarea unei părți din pistă.

Reprezentanții aeroportului au anunțat că au fost suspendate toate zborurile, scrie agenția Reuters, preluată de Agerpres. După aproximativ două ore, problema a fost remediată.

Pista a fost urgent reparată, iar zborurile, reluate, după aproape două ore de la anunțul suspendării curselor, mai scrie Agerpres. Reprezentanții aeroportului au anunțat suspendarea la 15.22 (18.22 ora României), iar pista afectată de căldură a fost redeschisă la 17.00 (ora 20.00 ora României).

Aproximativ 14 zboruri care urmau să aterizeze la Luton au fost redirecționate către alte aeroporturi, luni după-amiază, potrivit datelor FlightRadar24.

Totodată au existat peste 60 de sosiri și plecări operate de EasyJet, TUI, Ryanair și Wizz Air cu întârzieri, notează Reuters.

Comenteaza