S-au încheiat discuțiile ruso-ucrainene din Turcia / Lavrov: „Occidentul se comportă periculos”

S-au încheiat discuțiile ruso-ucrainene din Turcia / Lavrov: „Occidentul se comportă periculos”
| Foto: zf.ro

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat joi, după discuţiile avute cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba în Turcia, că Occidentul se comportă periculos şi că operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfăşoară conform planului, transmite Reuters.

În conferinţa de presă de la finalul întâlnirii, Lavrov a spus că Occidentul creează în regiune un pericol care va persista mulţi ani, şi că aceia care furnizează arme în Ucraina şi mercenarilor de acolo ar trebui să înţeleagă pericolul acţiunilor lor.

Referitor la discuţiile cu omologul ucrainean, Lavrov a afirmat că a prezentat propunerile Rusiei şi doreşte un răspuns.

Potrivit EFE, Lavrov a exclus "orice fel de dependenţă viitoare de Occident" a Rusiei, pe motiv că "ştim că ne va trăda din nou, aşa cum îşi trădează propriile sale valori".

Rusia nu a folosit niciodată petrolul şi gazele sale ca armă şi va avea întotdeauna pieţe pentru exporturile sale energetice, a afirmat el.

Întâlnirea din Antalia, desfăşurată timp de o oră şi 40 minute, în prezenţa şefului diplomaţiei ţării gazdă, Mevlüt Cavusoglu, a fost prima la nivelul miniştrilor de externe de la Moscova şi Kiev de când Rusia a declanşat invazia în Ucraina, la 24 februarie, în urmă cu exact două săptămâni. 

Comenteaza