Foto Salvatorii români au scos din ruinele cutremurului din Turcia o familie al cărei copil a murit: ”Mulțumim ROMÂNIA pentru ajutor în țara mea”

IGSU a publicat imagini de la operațiunea de recuperare a unei familii din Turcia prinsă sub dărâmături în oraşul Antakya. Primul comentariu la postare este al unui cetățean turc. 

Aceasta a fost prima misiune a salvatorilor români care au fost trimiși în Turcia după ce țara a fost devastată luni de două cutremure puternice și alte peste 100 de replici.

”Mulțumim ROMÂNIA pentru ajutor în țara mea”, le-a transmis Mesut Şahanoğlu salvatorilor români care își riscă viețile pentru a salva alte vieți.  

”Bravo eroilor noștri de nădejde!! Să vă ajute Dumnezeu sa salvați cat mai multe vieți, iar voi să vă întoarceți teferi și sănătoși la familiile voastre!!”, alături de alte mii de aprecieri le-au mai transmis românii celor din echipa care a plecat în misiunea umanitară după tragedia din Turcia.  

IGSU a transmis în timpul misiunii salvatoare că părinții răspundeau la comunicările cu echipa salvatoare, clădirea fiind prăbușită complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut 9 etaje.

Echipa României de căutare-salvare, RO-USAR, care acționează în orașul Antakya, a reușit identificarea și recuperarea de sub dărâmături a unei familii (2 adulți și un copil). Cei doi adulți au fost extrași în viață de sub dărâmături și au fost transportați la ambulanță, însă din nefericire copilul a fost găsit decedat, a transmis IGSU. 

Echipa salvatorilor români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin.

Comenteaza