Secterarul general al ONU: Nu este momentul potrivit pentru a reduce resursele OMS

Secterarul general al ONU: Nu este momentul potrivit pentru a reduce resursele OMS
| Foto: unmissions.org

Secretarul general al ONU Antonio Guterres consideră că "nu este momentul potrivit pentru a reduce resursele şi operaţiunile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sau ale oricărei alte organizaţii umanitare în combaterea virusului", în reacţie la decizia anunţată de preşedintele Trump de a întrerupe contribuţia SUA la bugetul OMS, transmite AFP.

"Convingerea mea este că OMS trebuie să fie susţinută deoarece este absolut esenţială pentru eforturile lumii în câştigarea războiului împotriva COVID -19", a adăugat Antonio Guterres, reafirmând că va exista suficient timp pentru a studia ulterior "cum au reacţionat toţi cei implicaţi în criză".

În reacţia sa critică la decizia americană, de o virulenţă rară apreciază AFP, Antonio Guterres a susţinut că "aceleaşi fapte pot fi interpretate diferit de diferite entităţi".

"După ce vom vom întoarce pagina finală a acestei epidemii, va fi un moment în care să revenim pe deplin pentru a înţelege cum a putut să apară o astfel de boală şi să îşi răspândească efectul devastator atât de repede asupra întregii lumi". "Lecţiile învăţate vor fi esenţiale pentru a gestiona eficient provocări similare, dacă acestea vor apărea în viitor", a continuat secretarul general al Naţiunilor Unite.

"Dar acesta nu este momentul (...) şi nici nu este momentul pentru a reduce resursele pentru operaţiunile OMS" în lupta împotriva pandemiei, a subliniat Guterres.

"Aşa cum am spus anterior, acum este timpul unităţii, în care comunitatea internaţională să conlucreze solidar pentru a opri acest virus şi consecinţele sale devastatoare", a concluzionat înaltul oficial, relatează Agerpres.

Comenteaza