Șeful NATO, despre războiul din Ucraina: „Este cea mai gravă agresiune militară din Europa din ultimele decenii”

Șeful NATO, despre războiul din Ucraina: „Este cea mai gravă agresiune militară din Europa din ultimele decenii”
| Foto: nato.int

Europa trăieşte unul dintre cele mai grave momente din istoria sa recentă, potrivit lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

„Aceasta este cea mai gravă agresiune militară din ultimele decenii, cu oraşe, şcoli, spitale, clădiri rezidenţiale bombardate, atacuri asupra centralelor nucleare. Zilele care vor urma vor fi probabil mai rele, cu mai multe morţi şi mai multe distrugeri”, a declarat sSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o conferinţă după summitul extraordinar al miniştrilor de externe ai NATO.

Atacul Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina creşte riscul unei „catastrofe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un interviu pentru CNN.

La Harkov, autorităţile ucrainene au numărat 2.000 de morţi, dintre care 100 de copii. Asta în timp ce Putin le cere vesticilor să nu sporească sancţiunile deja decise.

NATO stă pe margine

Între timp, NATO spune că nu se va amesteca în conflict, pentru a nu aplica războiul, Ucraina nefiind membră a alianţei militare. „Aliaţii sunt de acord că nu trebuie să avem avioane NATO care operează în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO pe teritoriul ucrainean”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul Consiliului NATO.

Consiliul de Securitate al ONU organizează o reuniune de urgenţă privind războiul din Ucraina, informează surse diplomatice preluate de presa occidentală.

Comenteaza