Serghei Lavrov, declarații incredibile despre masacrul de la Bucea: „Este o provocare anti-rusă”

Serghei Lavrov, declarații incredibile despre masacrul de la Bucea: „Este o provocare anti-rusă”
| Foto: digi24.ro

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a numit masacrul de la Bucea drept „o provocare anti-rusă special organizată, răspândită de reţelele sociale occidentale”, deşi, în urmă cu 28 de ani, tot el a semnat documentul de la Budapesta.

Pe când lucra cu ministrul de externe de la acea vreme, Andrei Kozirev, care mai târziu a părăsit Rusia în dezacord cu Putin, Serghei Lavrov era un diplomat strălucit, care a făcut tot posibilul pentru a-şi ajuta şeful să construiască relaţii internaţionale.

Acum, a definit atrocităţile de la Bucea „o provocare anti-rusă pusă în scenă şi difuzată intenţionat de reţelele de socializare occidentale”.

Lavrov a fost cel care a apărut în fotografii alături de Hillary Clinton şi celebrul buton roşu care trebuia să simbolizeze resetarea relaţiilor dintre Washington şi Moscova.

Mamă rusoaică, tată armean

Născut dintr-o mamă rusă şi un tată armean, Lavrov a parcurs toţi paşii carierei tipice a diplomatului de la Moscova. Iniţial, numele său de familie era Kalantarian, dar tânărul Serghei l-a ales pe cel al mamei sale, care suna mult mai „rus”.

În calitate de reprezentant permanent al Rusiei, el a semnat memorandumul de la Budapesta în 1994, cel care garanta ca inviolabile graniţele Ucrainei, ţară care tocmai acceptase să-şi vândă toate focoasele nucleare Moscovei.

Comenteaza