Foto SFÂȘIETOR. Un tată își ține de mână fiica moartă, prinsă sub dărâmături după cutremurul din Turcia

O bucăt de perete dintr-un bloc prăbușit în Turcia s-a dovedit a fi „zidul plângerii” pentru un tată care și-a găsit fiica moartă sub dărâmăturile provocate de cutremur.

Dezastruoasele cutremure din Turcia au afectat peste 13 milioane de oameni, iar aproximativ 5.000 de persoane și-au pierdut viața. 

Printre cei greu încercați de această calamitate se numără și un tată, care își ține fiica moartă de mână, prinsă sub dărâmăturile unui bloc prăbușit de cutremur în regiunea turcească Kahramanmaraș. Bărbatul stă cocoșat și refuză să îi dea drumul copilului. Mesut Hancer menține conexiunea cu Irmak, fata acestuia de doar 15 ani, căreia viața i s-a scurs fără a avea vreo șansă. Foarte aproape de cei doi, un om își croiește loc printre ruine cu un baros, potrivit The Guardian.

Două cutremure majore, cu magnitudine de 7,8 și 7,6, au lovit Turcia, la granița cu Siria, la doar câteva ore distanță. Bilanţul victimelor a ajuns la peste 5.000 de morți.

Peste 13 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de puternicele cutremure de pământ cu magnitudinea 7,7, respectiv 7,6, care au lovit luni regiunea de frontieră turco-siriană, potrivit estimărilor Guvernului de la Ankara.

Unele drumuri sunt în continuare inaccesibile şi se lucrează în prezent pentru ca ele să devină din nou practicabile. În unele regiuni nu există apă curentă, însă se depun eforturi pentru a repara pagubele cât mai repede posibil şi pentru ca oamenilor să le fie furnizată apă potabilă, a detaliat ministrul turc pentru urbanism, Murat Kurum.

 

 

Comenteaza