Și animalele de companie vor fi testate pentru COVID. A crescut numărul cazurilor de infectare în rândul necuvântătoarelor

Și animalele de companie vor fi testate pentru COVID. A crescut numărul cazurilor de infectare în rândul necuvântătoarelor
| Foto: animalzoo.ro

Mai multe cazuri de animale infectate cu SARS-CoV-2 au fost depistate în întreaga lume. O țară a demarat deja un program de testare.

Animalele de companie cu febră, tuse sau dificultăți respiratorii vor avea parte de teste coronavirus în Coreea de Sud, transmite Alephnews.ro.

Programul vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul său caz de infecție Covid-19 la un animal, mai exact la un pisoi.

Testele vor fi limitate la animalele de companie care prezintă simptome precum febră, tuse, dificultăți respiratorii și nas curgător. Animalele depistate positive vor trebui să fie ținute izolate acasă timp de 14 zile, dar în cazul în care proprietarii au virusul, animalele lor de companie vor fi trimise în adăposturi.

În întreaga lume, mai multe animale, inclusiv câini și pisici, au fost depistate cu SARS-CoV-2. Cel mai recent, săptămâna trecută, două gorile de la grădina zoologică din San Diego, California, au avut rezultate pozitive la test.

Comenteaza