Silvio Berlusconi, fostul premier italian, este infectat cu coronavirus

Silvio Berlusconi, fostul premier italian, este infectat cu coronavirus
| Foto: mediad.publicbroadcasting.net

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, este infectat cu coronavirus, potrivit agenției de presă ANSA. Vestea a fost confirmată de partidul Forza Italia şi de medicul său Alberto Zangrillo, şeful secţiei de ATI de la spitalul San Raffaele din Milano.

Politicianul în vârstă de 83 de ani este asimptomatic și se află în izolare la domiciliu, potrivit medicului său. Liderul partidului Forza Italia va continua să lucreze pentru a sprijini candidații formațiunii sale politice în alegerile regionale, cu interviuri în ziare, la televiziune și pe rețelele de socializare.

Silvio Berlusconi, care va împlini 84 de ani la sfârşitul lunii, a fost testat pozitiv de două ori, dar "continuă să lucreze de la reşedinţa sa din Arcore", în apropiere de Milano.

Vestea bolii politicianului a fost confirmată de partidul său şi de medicul său Alberto Zangrillo, care este şeful secţiei de ATI de spitalul San Raffaele din Milano, a raportat Blog Sicilia.

Magnatul italian a fost prim-ministru al Italiei în patru rânduri din 1994 până în 2011, iar în 2018, revista Forbes l-a clasat drept al 190 cel mai bogat om din lume cu o valoare netă de peste 6 miliarde de euro.

Comenteaza