Stare de urgenţă în sud-estul SUA. Uraganul Isaias a lovit Florida, Carolina de Nord şi Carolina de Sud

Stare de urgenţă în sud-estul SUA. Uraganul Isaias a lovit Florida, Carolina de Nord şi Carolina de Sud
| Foto: nbcnews.com

Furtuna tropicală Isaias a redevenit uragan luni seara şi s-a abătut asupra statului Carolina de Nord, în sud-estul Statelor Unite, unde, potrivit meteorologilor, ar putea provoca ploi torenţiale, relatează AFP şi dpa.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Uraganul, însoţit de vânturi cu o viteză de până la 140 de km/h, a atins uscatul în apropiere de Ocean Isle Beach, în sudul Carolinei de Nord, a precizat Centrul Naţional de Uragane (NHC), cu sediul la Miami, Florida.

Isaias a fost clasificat uragan de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson - cu cinci trepte - ce descrie nivelul de intensitate al furtunilor.

NHC a avertizat asupra riscului de vânturi puternice, inundaţii şi valuri puternice în Carolina de Nord şi în Carolina de Sud, unde locuitorii sunt obişnuiţi aproape în fiecare vară cu trecerea furtunilor tropicale.

În faţa acestei ameninţări, preşedintele american Donald Trump a anunţat că declară stare de urgenţă pentru Florida, Carolina de Nord şi Carolina de Sud pentru a putea debloca fonduri federale. "Toată lumea trebuie să rămână vigilentă", a avertizat el în cadrul unei conferinţe de presă. "Îi încurajez pe toţi să respecte ordinele autorităţilor locale şi centrale", a mai adăugat el.

În Carolina de Nord, au fost desfăşuraţi militari pentru a ajuta la pregătirile în faţa furtunii şi pentru a oferi sprijin după aceea, dacă va fi necesar.

O avertizare de tornadă este, de asemenea, în vigoare în acest stat până marţi dimineaţă, potrivit Agenţiei de Meteorologie din SUA.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza