STARE DE URGENȚĂ în Ungaria din cauza conflictului din Ucraina: ”Un război căruia nu îi vedem sfârşitul”

STARE DE URGENȚĂ în Ungaria din cauza conflictului din Ucraina: ”Un război căruia nu îi vedem sfârşitul”
| Foto: https://www.impact.ro/

Guvernul ungar a declarat starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului armat din Ucraina, a anunţat Viktor Oban într-un mesaj video pe Facebook.

La câteva ore după ce parlamentul a amendat Constituţia stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru Ungaria.

”Siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei” sunt puse în pericol din cauza conflictului, relatează MTI, citată de Agerpres.

„Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a spus Orban.

„Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor”, a continuat el.

Pentru aceasta, guvernul trebuie să poată lua decizii şi să acţioneze rapid. Starea de urgenţă, similară celei introduse în timpul pandemiei, va permite guvernului să reacţioneze rapid şi să folosească „toate metodele la dispoziţia sa” pentru a proteja Ungaria şi pe unguri, a mai declarat şeful guvernului de la Budapesta.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza