SUA a înregistrat 11 milioane de cazuri de COVID-19

SUA a înregistrat 11 milioane de cazuri  de COVID-19
| Foto: digi24.ro

Numărul cazurilor de coronavirus din Statele Unite a depășit duminica 11 milioane, atingând încă o etapă sumbră, în timp ce al treilea val de infecții cu COVID-19 a crescut în toată țara.

Datele Reuters arată că ritmul pandemiei în Statele Unite s-a accelerat, cu încă un milion de cazuri noi, de acum doar 8 zile, când a atins 10 milioane.

Statele Unite, cele mai afectate de coronavirus, au traversat 10 milioane de cazuri COVID-19 pe 8 noiembrie și raportează peste 100.000 de cazuri zilnice în ultimele 11 zile consecutive.

Cele mai recente studii arată că Statele Unite raportează peste 144.000 de cazuri zilnice și 1.120 de decese zilnice, cea mai mare din toate țările din lume.

Texas și California au raportat cel mai mare număr de infecții cu COVID-19 din Statele Unite, reprezentând împreună aproximativ 2,1 milioane de cazuri sau aproximativ 19% din totalul cazurilor de la începutul pandemiei, potrivit analizei Reuters.

Pe măsură ce spitalizările legate de COVID-19 continuă să crească, trecând de 69.000 sâmbătă, consilierii de top ai președintelui ales Joe Biden au subliniat necesitatea controlului pandemiei, avertizând că sistemele locale de sănătate se află într-un punct de basculare.

Vestul Mijlociu rămâne cea mai afectată regiune bazată pe cele mai multe cazuri pe cap de locuitor, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wisconsin, Iowa și Nebraska sunt primele cinci state ale SUA cele mai afectate.

Illinois, care a apărut ca noul epicentru al pandemiei în regiune, precum și în întreaga țară, a raportat un record de 15.433 de cazuri noi vineri, cea mai mare parte a oricărui stat într-o perioadă de 24 de ore, depășind maximul istoric anterior de 15.300 stabilit de Florida în iulie.

În această săptămână, mai multe state au reintrodus restricții pentru a reduce răspândirea virusului în întreaga țară. Dakota de Nord a devenit cel mai recent stat care a cerut ca îmbrăcămintea feței să fie purtată în public, întrucât aceasta se alătură altor 39 de state în această lună, raportând salturi record zilnice în cazuri noi.

Guvernatorii de stat i-au îndemnat pe rezidenți să rămână acasă cât mai mult posibil, inclusiv democratul din Nevada, Steve Sisolak, care a declarat vineri târziu că a devenit al patrulea guvernator care a fost infectat cu virusul.

Comenteaza