SUA: Numărul real al îmbolnăvirilor este de 10 ori mai mare decât cazurile confirmate, spun datele oficiale

SUA: Numărul real al îmbolnăvirilor este de 10 ori mai mare decât cazurile confirmate, spun datele oficiale
| Foto: hepta

Oficialii americani estimează că în jur de 20 de milioane de americani au fost infectaţi cu noul coronavirus de când a ajuns virusul în Statele Unite şi până acum. Deşi cifra pare uriaşă, arată, totuşi, că majoritatea populaţiei este în continuare expusă riscurilor, scrie AP, într-o preluare Mediafax.

Estimarea prezentată joi, arată că numărul real al îmbolnăvirilor este de aproximativ 10 ori mai mare decât cele 2,3 milioane de cazuri confirmate. Oficialii au ştiut de mult că milioane de oameni au fost infectaţi fără să ştie şi că multe cazuri nu sunt raportate din cauza numărului mic de teste realizate.

Douăzeci de milioane de infecţii înseamnă că aproximativ 6% din cei 331 de milioane de americani au fost infectaţi deja.

„Este clar că multe persoane din această naţiune sunt încă expuse riscurilor”, a declarat joi, Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. „Cea mai bună estimare a noastră este că pentru fiecare caz raportat, există de fapt încă 10 infecţii”, a continuat acesta

Anterior, oficialii CDC şi cel mai bun expert în bolii infecţioase din ţară, Dr. Anthony Fauci, au spus că 25% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome.

Noua estimare se bazează pe studiile realizate de CDC asupra probelor de sânge colectate la nivel naţional atât din donaţiile de sânge cât şi din alte surse.

 

Comenteaza