Surpriza măsurilor anti-Covid în Marea Britanie: „Legea anti-sex a lui Boris”

Surpriza măsurilor anti-Covid în Marea Britanie: „Legea anti-sex a lui Boris”
| Foto: googleusercontent.com

Relaxarea parțială a restricțiilor a venit și cu o surpriză pentru britanici: interdicția de a face sex cu persoane cu care nu locuiesc. Așa interpretează mulți o nouă decizie a guvernului, care interzice vizitele private, cu unele excepții.

Măsura i-a surprins pe britanici, deoarece vine în contextul în care ei au voie acum să-și părăsească locuințele.

Nick Ferrari, jurnalist LBC: "Unele ziare scriu că practic nu poți face sex cu cineva, iar asta a fost caracterizată drept legea antisex a lui Boris (Johnson – n.red.). Potrivit măsurilor adoptate de guvernul de la Londra, doar persoanele care au motive reale se vor putea întâlni în interiorul unei case. Mulți văd în asta o interdicție sexuală", scrie PoliticsHome.

Simon Clarke, ministrul Dezvoltării: "Încercăm să ne asigurăm că nu vor fi oameni care vor sta departe de casă noaptea, este foarte important ca oamenii să stea acasă, pentru a evita răspândirea virusului. Rata de transmitere a virusului în aer liber este mult mai scăzută decât în interior. Nu încurajăm, desigur, oamenii să facă asta în aer liber nici acum, nici altădată."

Mai mult sau mai puțin în glumă, cei obligați să stea în casă în ultimele luni au găsit și o portiță de scăpare: dacă nu se poate acasă, există varinta locurilor publice.

Potrivit unui studiu, doar 40% dintre adulții din Marea Britanie au făcut sex în timpul pandemiei, procentaj cauzat de izolare și distanțarea socială.

Comenteaza