Sute de arestări în SUA după un protest în Capitoliu împotriva războiului dintre Israel şi Hamas: "Evreii spun încetarea focului acum!"

Sute de arestări în SUA după un protest în Capitoliu împotriva războiului dintre Israel şi Hamas: "Evreii spun încetarea focului acum!"
| Foto: captura video - https://twitter.com/visegrad24 - Via @FranceNews24

Sute de persoane s-au adunat miercuri în interiorul şi în afara complexului Capitoliului american, cerând încetarea conflictului dintre Israel şi Hamas.

Aproximativ 300 de persoane au fost arestate de poliţia Capitoliului în timpul unei protest de amploare, miercuri, împotriva războiului dintre Israel şi Hamas, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei Capitoliului, potrivit News.ro. 

Protestatarii, se pare că o grupare de stânga a evreilor de peste ocean, au fost văzuţi purtând tricouri negre pe care scria: „Evreii spun încetarea focului acum!” şi bannere prin care cereau încetarea războiului. 

Poliţia Capitoliului american (USCP) a declarat că demonstraţiile nu sunt permise în interiorul clădirilor Congresului şi a acţionat pentru a evacua multimea.

Într-o postare pe X, USCP anunţă că i-a avertizat pe protestatari să înceteze să mai manifesteze iar „cand aceştia nu s-au conformat, am început să-i arestăm”.

Protestatarii, ca şi restul publicului, pot intra legal în complexul Capitoliului şi riscă probleme doar atunci când provoacă o perturbare, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei.

La ora 18.00, autorităţile au declarat că în Rotonda nu mai există protestatari ilegali şi că USCP procesează arestările.

Comenteaza