Foto Sute de morți după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza / Proteste masive în lumea arabă

Sute de morți după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza / Proteste masive în lumea arabă
| Foto: https://www.aljazeera.com/ - Abed Khaled/AP Photo
Sute de morți după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza
Sute de morți după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza

Sunt sute de morți după explozia care a avut loc la Spitalul Baptist Al-Ahli din Gaza. Hamas acuză Israelul de atac, însă israelienii dau vina pe Jihadul Islamic.

Aviația israeliană ar fi bombardat marți seara un spital din Gaza, bombardament soldat cu „sute de morți”, susțin surse palestiniene citate de CNN și BBC. În schimb, armata israeliană a precizat că atacul a fost provocat de fapt de o rachetă trasă de Jihadul Islamic.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a acuzat pe „teroriştii barbari din Gaza” pentru că au „atacat” spitalul marţi. „Cine a ucis cu brutalitate copiii noștri își ucide și copiii”, a adăugat Netanyahu.

Atacul mortal asupra unui spital din Fâşia Gaza de marţi este "total inacceptabil", a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk. Într-o declaraţie, el a spus: "Nu am cuvinte. În această noapte, sute de persoane au fost ucise într-un mod înfiorător în atacul asupra spitalului Al Ahli Arab, inclusiv pacienţi, îngrijitori şi familii care s-au refugiat în şi în jurul spitalului. O dată în plus, cei mai vulnerabili (sunt afectaţi). Este total inacceptabil".

Spitalul Baptist Al-Ahli din centrul orașului Gaza adăpostea chiar mii de oameni care au fost evacuați forțat, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății din Gaza.

Proteste masive în lumea arabă au avut loc în mai multe țări, după atacul asupra spitalului din Gaza, titrează euronews.ro. Faptul că Spitalul aparține unei asociații caritabile americane crește suspiciunile în zonă, cu atât mai mult cu cât Joe Biden trebuie să sosească în Israel miercuri.

Comenteaza